PAULO, SUGAR LOVE & ME

‘Paulo, Sugar Love & me’ is gegroeid uit een vriendschap.

In de zomer van 2019 leert Liza  Paulo kennen door een gemeenschappelijke vriend. Paulo is dragqueen onder de naam Sugar Love. Ze praatten over het leven en de liefde.

Dit werk verhaalt de transformatie van Paulo naar Sugar Love. Liza brengt een emotioneel portret van een zoektocht naar eigenheid.

Paulo voelde als kind dat hij niet zoals zijn leeftijdsgenoten was. Hij was graag alleen keek films en bedacht toneelstukjes. Hij verkleedde zich als meisje, wat niet in goede aarde viel bij zijn vader. Toch bleef Paulo zijn gevoel volgen. Op latere leeftijd was de situatie niet meer haalbaar; niet ten opzichte van zijn familie, maar ook niet in Brazilië.

Hij maakte de moedige keuze om naar Europa te komen in de jaren negentig met de hoop zichzelf te kunnen zijn.

Zijn eerste jaren in België waren niet gemakkelijk, hij was illegaal en zocht naar een manier om te kunnen zijn wie hij écht is.

Hij leerde de dragqueenscene kennen in Brussel en groeide daar uit tot een bekende artiest.

Sugar Love speelt een belangrijke rol in zijn leven. Zij zorgt voor het zelfvertrouwen, de zelfexpressie en het uitbundige. Dit staat in contrast met hoe Paulo in het dagelijkse leven staat: rustig en teruggetrokken. Hij voelt een nood om Sugar Love te hebben in zijn leven, maar niet altijd. De hang naar belangstelling is geen constante.

Liza’s foto’s tonen de transformatie van Paulo naar Sugar Love en van Sugar

Love naar Paulo. Twee verschillende momenten met een andere sfeer.

De transformatie van Paulo naar Sugar Love is een opbouw naar expressie, speelsheid, reflectie, drama en glamour. Het duurt enkele uren met veel verschillende stappen.

De transformatie van Sugar Love naar Paulo een terugkeer naar rust, ontlading. Heel sereen en snel.

Liza vernoemt zichzelf in de titel omdat ze een deel is van de band die er is ontstaan.

Ze is niet zichtbaar, maar is wel deel van de vriendschap die zorgde voor een intiem portret.

Ze vindt het mooi om te zien hoe iemand verschillende facetten van zichzelf erkent, omarmt en toont. Dit vergt veel zelfkennis en moed.

Ze heeft bewondering voor Paulo. Door hen heeft ze veel over zichzelf geleerd.

Het waren de momenten aan de make up tafel die van grootste waarde waren voor Liza en daarom heeft ze die momenten vastgelegd.

Liza Traen

0470 43 01 49

lizatraen@outlook.be

www.lizatraen.com   Instagram : lizatraen

MEER TENTOONSTELLINGEN