AWARENESS, a matter of time

Christian Clauwers is een Belgische fotograaf, ontdekkingsreiziger, spreker en auteur. Zijn werk omvat de poolgebieden en oceanen, waaronder enkele van de meest afgelegen eilanden op de planeet, en is gericht op het documenteren van de kwetsbare relatie en conflict tussen mens en natuur.

Na zijn studies Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en Global Management aan de Antwerp Management School, werkte Christian als Communicatiemanager in het Vlaams Parlement. Hierna besloot hij zijn leven volledig te wijden aan het vastleggen van ongerepte natuur, wetenschappelijk onderzoek op zee en in poolgebieden en (inheemse) gemeenschappen die worden bedreigd door klimaatverandering.

Christian Clauwers staat al meer dan 10 jaar in de frontlinie van klimaatverandering en maakte diverse wetenschappelijke oceaan-en poolexpedities. Hij bevoer de vijf oceanen en sloot zich aan bij verschillende internationale wetenschappelijke teams om schoonheid, kwetsbaarheid en impact, veroorzaakt door de relatie tussen mens en natuur, vast te leggen.

Met lezingen en conferenties (zoals COP25, COP26 en COP27) inspireert en deelt Christian zijn werk met leiders, jongeren, NGO’s, zakenmensen en game-changers, met als doel het bewustzijn te vergroten. Christian gelooft in de kracht van beeld, laat zien wat er op het spel staat, evenals de gevolgen van de menselijke voetafdruk, door te documenteren, te getuigen, vast te leggen…

Hij werkt samen met de Belgische, Franse, Italiaanse, Zweedse en Noorse regeringen aan meerdere projecten, allemaal in het kader van het documenteren van de klimaatimpact en bewustmaking door middel van fotografie. Christian exposeerde van januari t.e.m. juli 2023 in het Federaal Parlement van België. Op 21 juni gaf hij een lezing in het halfrond van de Senaat.

Naast meerdere publicaties in kwaliteitsmedia, het organiseren van tentoonstellingen, het bijwonen van belangrijke internationale conferenties en het geven van lezingen, werkt Christian samen met wetenschappelijke instellingen, publiceert hij artikels en boeken met als doel mensen te sensibiliseren en een brug te slaan tussen wetenschap en beleid.

Christian Clauwers

0478 32 23 85

info@clauwers.com

www.clauwers.com

MEER TENTOONSTELLINGEN