LANGS DE LEIE

Krist is geboren en opgegroeid in Kortrijk. Sinds het laatste decennium is hij woonachtig en werkzaam in Menen. Bij het zoeken naar natuur & water in zijn regio kom je al snel terecht langs de Leie. De Leie is dus letterlijk & figuurlijk een leidraad in zijn leven. Krist gaat vooral op zoek naar mooie bekende & onbekende plekjes langs de Leie, dit vanaf de Franse grens in Wervik tot in Gent.

Daarnaast is het ook een bron van inspiratie om tijdens de ochtend te wandelen en te fotograferen. Wanneer hij voor dag en dauw door de velden loopt, voelt hij zich eventjes alleen op de wereld en geniet hij van de rust. Vroeg in de ochtend nodigt de Leie hem extra uit, omdat het licht dan op zijn best is, af en toe is er ook een beetje mist om het plaatje compleet te maken.

Deze natuurelementen gebruikt hij om storende elementen in het landschap te verbergen. Want Krist wil voornamelijk de omgeving in al zijn schoonheid vangen en op beeld zetten. De opkomende zon gebruikt hij regelmatig als tegenlicht, omdat dit voor hem het meest uitgesproken licht is. Het water kan ook handig gebruikt worden om reflecties in het beeld te creëren.

Deze elementen komen handig van pas om meer diepte in de beelden te creëren .Hij let ook op de lijnen & bochten in het landschap en maakt ook gebruik van andere elementen zoals de warmere kleurtinten tijdens de zonopkomst & ondergang.

Een voorbijrijdende fietser of boot zorgen vaak voor een extra element om het beeld af te maken. Met deze reeks wil hij tonen dat je niet naar het buitenland moet gaan om prachtige beelden te maken maar dat het in onze streek ook best mooi kan zijn.

Krist Hooghe

0473274814

krist@fotografiekrist.be

www.fotografiekrist.be

MEER TENTOONSTELLINGEN