LAYERED REALITY

In het alledaagse van de stad maakt Peter Van Steenwinkel gebruik van reflecties om een nieuwe realiteit samen te stellen, een collage van het moment bestaande uit kleuren, lijnen, vormen en onderwerpen die voor én achter zijn lens verschijnen. Hij gebruikt het kader van wat er is en wacht dan op het beslissende moment van wat komt. Dat wisselt hij af met schilderachtige stillevens die in het straatbeeld alomtegenwoordig zijn, maar doorgaans aan de aandacht van de voorbijganger ontsnappen. Het samenspel resulteert in een verhaal dat gestalte krijgt in de verbeelding van de toeschouwer.

Zelf omschrijft hij zijn foto’s als gelaagde straatfotografie, soms abstract, soms romantisch, altijd doordrongen van een vleugje nostalgie.

Peter Van Steenwinkel (˚1973) woont en werkt in Antwerpen. Hij studeerde informatica en is sindsdien in die sector actief. Vandaag werkt hij deeltijds als freelance analist en CRM consultant.

Eind 2015 werd hij gebeten door de fotografiemicrobe en volgde hij enkele cursussen en workshops in het buitenland, maar grotendeels is hij autodidact. Hij is gespecialiseerd in interieurfotografie en corporate portretten, maar de straat blijft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hem uitoefenen. Met regelmaat trekt hij de stad in, onzichtbaar voor zijn prooien, als een jager op zoek naar het perfecte beeld, met Saul Leiter en Harry Gruyaert als grote voorbeelden.

Peter Van Steenwinkel

0496 23 00 11

peter.vansteenwinkel@gmail.com

www.petervansteenwinkel.be

www.instagram.com/petervansteenwinkel

MEER TENTOONSTELLINGEN