LOOK AT ME NOW….

Een ganse tijd werken aan een ‘project’ of naar een ‘thema’ heeft zonder meer veel voordelen. Op die manier leert men het ‘onderwerp’ langzaamaan beter kennen en begrijpen en worden de opnamen treffender en krachtiger.

Op die manier realiseerde Eddy Wellens met succes al enkele eerdere projecten:

De Bourla Schouwburg”, opnames in een verlaten Antwerpse schouwburg.
Beauty for Sale”, opnames achter de schermen van etalagepoppen-ateliers.  “Raamplantjes”, een reeks met opnames in diverse plantenserres in Vlaanderen.

Het streven om uit het grote geheel nét op dat kleinere deel te focussen, met weglating van al het overbodige, om er dan verrassende beelden in te ontdekken slaat zeker op de huidig getoonde reeks : “Look at Me now…” .
Men kan bijna stellen dat het de fotograaf gelukt is om uit de grote banale werkelijkheid de latente schoonheid te isoleren.

Het was de fotograaf namelijk opgevallen dat er tussen de eens zo kleurrijke  affiches en posters -vernield door regen, wind en vandalisme- in de details bijzonder boeiende opnames te vinden zijn.

Zijn foto’s zijn spijtig genoeg wel de laatste stille getuigen van dit project.

Eddy Wellens (Mortsel, 1953) is autodidact-fotograaf. Heeft naast meerdere groepstentoonstellingen ook diverse eigen tentoonstellingen gerealiseerd.

Eddy Wellens

03 457 66 92
eddy.wellens1@telenet.be

https://eddywellens.weebly.com

MEER TENTOONSTELLINGEN