EEN ZIEL DIE DOOR EEN ANDERE WERELD ZWERFT

Eva Fache raakte geïnspireerd door een boek dat ze in de bibliotheek van haar moeder vond. Het boek toont een verzameling sprookjes  en verhalen over het natuurgeloof, animisme en sjamanisme. Met dat in gedachten begon ze aan haar reis.

Zes maanden woonde Eva in en reisde ze door het noorden van Noorwegen en Finland. Dit project heeft haar naar een paar zeer geïsoleerde plaatsen rond de poolcirkel gebracht. Het heeft haar de mogelijkheid gegeven om de zeer intieme en persoonlijke wereld van beoefenaars van het hedendaagse sjamanisme te ervaren. Tijdens deze reis liet ze zich inspireren door hun manier van leven en hun oude overtuigingen. Van deze wereld staat een glimp heel centraal in het werk dat ze presenteert.

Het Noordpoolgebied is de inspiratie voor vele mythen, sprookjes en verhalen beïnvloed door het landschap, het noorderlicht en de middernachtzon. Er wordt gezegd dat we het landschap bewonen en het landschap ons bewoont. Deze beeldtaal onderzoekt hoe onze communicatie, ons ritueel zich verhouden tot, ons beïnvloeden en afhankelijk zijn van het landschap.

Eva Fache

0473 48 62 24

eva.fache@hotmail.com

www.evafache.com

MEER TENTOONSTELLINGEN